Massage

Massage

Massage zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en afvoer van afvalstoffen


Aromatherapy massage

Aromatherapy is een lichaamsbehandeling met geuren van etherische oliën. Deze bestaan uit kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie wordt vooral gebruikt bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn pijnlijke contracties in spieren; kleine spierknoopjes kunnen voor veel klachten zorgen. Ze zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten. Vervolgens kunnen de klachten zich uitbreiden naar de gewrichten. Het doel van triggerpoint massage is om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen.

Hot Stone massage 

Hot Stone massage is een ontspannende massage met gebruik van hete stenen. De stenen zijn van basalt, een vulkanische steensoort die zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De warmte van de stenen kunnen diep doordringen in de spieren, waardoor de spieren ontspannen. Dit is dus ideaal voor mensen die last hebben van gespannen en pijnlijke spieren.

Shiatsu

Shiatsu wordt ook wel omschreven als ‘drukpuntmassage’ of ‘acupunctuur zonder naalden’. Shiatsu is Japans en betekent ‘druk met de vingers’. Op een ontspannende manier wordt er druk op het lichaam uitgeoefend. Bestaande interne systemen in uw lichaam zorgen voor natuurlijk herstel en zelfgenezing. Uw lichaamsenergie gaat als het ware stromen, u komt in balans: het resultaat is het verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. 

Reflexzone hand & voet massage

Reflexzone massage is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast. Reflexzone gaat uit van het principe dat onder andere op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Blokkades in het lichaam (storingen in de energie doorstroming) kunnen door deze zones  te behandelen opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzone therapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de cliënt.  Reflexzone therapie werkt ontspannend wat de cliënt tot gelegenheid geeft om anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Hydromassage 

Bij de meeste massagemethodes is het van belang voor de massage van billen, rug en schouders op de buik te gaan liggen. Dit is voor sommige mensen lastig. Tijdens het liggen op de buik wordt de wervelkolom onnatuurlijk gestrekt en dat geeft spanning. Als de cliënt de gehele behandeling op de rug mag blijven liggen, met de benen licht gebogen en ondersteund door een knierol, komt dat de rust en de ontspanning ten goede. Geen gedraai meer of het steeds opnieuw zoeken naar een prettige houding. Het warmwaterkussen ondersteunt de wervelkolom optimaal en de warmte zorgt al snel voor ontspanning.

‚ÄčAyurvedische massage

Een zachte, energetische massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale, warme oliën. Het gebruik van warme oliën en steeds herhalende, lange, rustige massage-strijkbewegingen geven van uw hele lichaam een gevoel van ontspanning en brengen uw lichaam in een innerlijke balans. Deze massage activeert de lymfe- en bloedsomloop en draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Relaxing massage
‚Äč
Dit is een heerlijk ontspannende massage dat vooral geschikt is voor mensen die last hebben van stress.

Deep Tissue massage

Deep Tissue massage is te vergelijken met een sport massage, hierbij wordt de spanning uit de spieren gemasseerd en eventuele triggerpoints behandeld. Dit is ideaal voor mensen die sporten, zwaar lichamelijk werk doen of juist veel achter de computer werken.

Pregnancy massage

Het krijgen van een kindje is iets heel moois, maar de groei en het dragen van het kindje vraagt veel van uw lichaam. Dit kan leiden tot fysieke klachten en vermoeidheid. Onrustige gedachten, gevoelens en emoties kunnen opspelen en een negatieve invloed hebben op uw geestelijke gesteldheid. Maar als de moeder rustig en ontspannen is, werkt dit juist positief op het kindje. Tijdens een zwangerschapsmassage komt u tot rust en het ongeboren kind leert alvast handen te waarderen. De massage kan absoluut geen kwaad en kan tot op de laatste dag van de zwangerschap worden uitgevoerd. Tijdens deze massage ligt u op een warmwaterkussen, ter ondersteuning en ontspanning van de rug- en buikspieren.

Op deze pagina

Meer behandelingen


Massage_Hand_Health_Medical_Spa_body_relaxCreated by Alice Noirfrom the Noun Project

Massage

Massage zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en afvoer van afvalstoffen

Bekijk massage

Gezichtsbehandeling

Voor een optimaal resultaat dienen periodiek meerdere behandelingen plaats te vinden. U kunt ...

Bekijk gezichtsbehandeling

Acupunctuur

Acupunctuur is een geschikte behandelmethode voor veel verschillende klachten

Bekijk acupunctuur